preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Brodski hodaton
Autor: Davor Knežević, 22. 9. 2020.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod s voditeljem Goranom Adelsbergerom prof TIZK, sudjelovali su 22. 09. 2020. na akciji „Brodski hodaton“ povodom obilježava Europskog tjedna mobilnosti.

Manifestaciju je pokrenula Europska unija s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima. 

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti:

„Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“)

odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane. 

Dan ranije za učenike su pripremljene majice (koje je osiguralo Predstavništvo Europske komisije u RH) i zaštitne maske za svakog učenika i njihove voditelje. Ove godine dolazak i kretanje učenika gradom nije bio  istovremen, nego su se svakih pola sata izmjenjivale grupe učesnika.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju