preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Završni radovi

  

Javni mediji

         

      

        

         

 

Arhiva naših vijesti

VIRTUALNA ŠETNJA KROZ ŠKOLU

 

Zanimljivosti

Školski list Iskra 

ISKRA 2019 

ISKRA 2018

 

Korisni linkovi

 

 

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt E –MOBIL u Industrijsko-obrtničkoj školi
Autor: Administrator , 11. 4. 2016.

Projekt E –MOBIL projekt je kojemu je cilj modernizacija kurikuluma zanimanja Automehatroničar i Tehničar za vozila i vozna sredstva uvođenjem sadržaja o električnim i hibridnim pogonima vozila te primjeni i dijagnostici senzora.

Projektom se uvode suvremeni sadržaji u kurikulume kako bi se stekle relevantne kompetencije učenika utemeljene na analizi tržišta rada iskazane odgovarajućim ishodima učenja i usklađene s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom te relevantnim zakonima.
 


Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH, a provodi  ga Strukovna škola Vice Vlatkovića kao nositelj projekta u partnerstvu s našom Industrijsko-obrtničkom školom iz Slavonskog Broda, Srednjom školom kneza Branimira iz Benkovca, Obrtničkom komorom Zadarske županije, tvrtkama Auto-centar Serdarević d.o.o. iz Zadra i Autodijelovi Tokić d.o.o. iz Zagreba. Projekt je započeo u svibnju 2015. g. te je predviđen njegov završetak u svibnju 2016. Vrijednost projekta E-MOBIL procjenjuje se na 2,3 mil. kuna.

Edukacija učenika i nastavnika svih partnerskih škola izvodi se u nekoliko modula te su aktivnosti realizirane u periodu od 4.4.-6.4.2016. u našoj Industrijsko-obrtničkoj školi dio velikoga broja planiranih praktičnih aktivnosti. Strukovna škola „Vice Vlatkovića“ iz Zadra dostavila je hibridni automobila u našu školu te je u ovoj specifičnoj, trodnevnoj, praktičnoj izobrazbi učenika sudjelovalo 70 -tak naših učenika automehatroničara i profesori, sudionici projekta uz stručno vodstvo g. Ivana Jurčevića, voditelja Tokić edukacijskog centra.

Projekt je u skladu s brojnom europskim i nacionalnim strategijama koje su usmjerene na povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje emisije stakleničkih plinova, smanjene potrošnje energije u prometu i očuvanje okoliša te se svojom ekološkom usmjerenošću izuzetno uklapa u potrebe suvremene strukovne škole sa suvremenom praktičnom nastavom.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju