2017-12-03 19:52:18

Obilježavajući Mjesec borbe protiv ovisnosti (15. studeni – 15. prosinca), aktivno smo se uključili sudjelujući na Prezentaciji radova djece i mladih Crvenog križa: ,, Budi neovisan "

Prezentacija učeničkih radova se održala u petak 1. prosinca 2017. godine  u restoranu „Brod“,  a organiziralo ju je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod.

Voditelji Mladeži Crvenog križa iz naše škole, profesori  Željko Blavicki i Mato Jakus pripremili su učenike 2.k razreda: Mateo Grgić, Šimun Čipraković, Mladen Has i Viktor Dujmić za sudjelovanje na ovoj manifestaciji. Ove godine su pripremili zajedno s učenicima poučnu priču nazvanu PRIČA O DVA NAJBOLJA PRIJATELJA koju je pratila zanimljiva prezentacija s glazbenom podlogom.

U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI ODLUČILI SMO SE NAJVIŠE POSVETITI BORBI PROTIV ALKOHOLA IZ RAZLOGA ŠTO SMATRAMO DA JE TO NAJGORA OVISNOST I OVISNOST KOJA LAKO ODNOSI MLADE ŽIVOTE.

Cilj PRIČE nam je prikazati današnji utjecaj alkohola na mlade te negativne strane alkohola. Najvažnije nam je prikazati kako donijeti pravu odluku i ne postati ovisnik o alkoholu. Iz priče vidimo da nažalost ovisnost o alkohol sve češće dovodi i do smrti nesretnim slučajem. Ovo je ipak samo priča, ali često smo i sami svjedoci prometnih nesreća u kojima mladi izgube život i to većim dijelom zbog alkohola u krvi. Tko pročita priču možda ipak razmisli da ne ovisi o alkoholu ili barem da ne vozi pod utjecajem alkohola.

 

 

 

 


Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod