preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login

Raspored zvonjenja

         Prva smjena

       1.   7.10-7.55

       2.   8.00-8.45

       3.   8.50-9.30

             VELIKI ODMOR

       4.  9.50-10.35

       5.  10.40-11.25

       6.  11.30-12.15

       7.  12.20.13.00        

       Druga smjena

      1.   13.10-13.55

      2.   14.00-14.45

      3.   14.50-15.30

             VELIKI ODMOR

      4.   15.50-16.35

      5.   16.40-17.25

      6.   17.30-18.15

      7.   18.20-19.00

         

Školska knjižnica

   Ponedjeljak, srijeda, petak

        od 8 do 14 sati

    Utorak od 12 do 18 sati

   Četvrtak od 12 do 18 sati

Završni radovi-maturanti-

Javni mediji

     

     

     

Arhiva naših vijesti

Korisni linkovi

       www.carnet.hr/

      

      

              

       

       

       

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proslavli smo Dan škole
Autor: Administrator , 10. 10. 2017.

U petak, 6. listopada obilježili smo Dan škole. Svečano jutro započelo je u prekrasno uređenoj školi, ukrašenoj plodovima jeseni te  postavljanjem izložbi u školi i školskim praktikumima, a zatim su učenici i svi gosti imali priliku sudjelovati u radu brojnih radionica. Bile su tu vježbe pružanja prve pomoći, fotografiranje portreta, mozgalice i IQ pitalice, u kojima su najbolji bili  Luka Juraj i Karlo Marić iz 2.k.  

Mogle su se zaigrati razne društvene igre, kao što je „Čovječe, ne korumpiraj se“, a veliku pozornost učenika privukao je i šahovski turnir, u kojem su pobijedili Lovro Crnogatić iz 3.h te Josip Lozinjak iz 3.b.

Organizirano je natjecanje u brzom tipkanju SMS poruka, u kojem su najbolji bili Luka Baričević iz 1.c te Andrija Brkić iz 1.g. Učenici su mogli posjetiti i školsko kino te uz kokice pogledati film po izboru. Na originalnim modlicama s logom naše škole, ispečeni su tradicionalni paprenjaci, koji su ponuđeni učenicima i gostima.

Fotogalerija Dana škole

Ali najviše posjetitelja okupilo se na Palačinka partyju, humanitarnoj akciji u sklopu dodatne nastave iz Vjeronauka, gdje su učenici i profesori zajedno pekli palačinke i posluživali voćnu salatu. Dobrovoljni prilozi skupljeni u akciji donirat će se učenicima slabijeg imovinskog statusa.

Svečano je bilo i u našim radionicama, gdje su učenici, uz pratnju svojih učitelja, pokazali što znaju raditi: mladi inovatori pokazali su svoja umijeća s mikrobitovima te su izradili moderne skulpture od reciklirane elektronike. Naši CNC operateri vrijedno su tokarili kugle od drveta i prezentirali programiranje i rad na svojim strojevima.


Zavarivači su bacali iskre varenjem i oduševljavali radom na stroju za virtualno zavarivanje. Bravari, monteri i pomoćni bravari demonstrirali su svoje gotove uratke kao što su ograde, kontejneri i sl. Tehnički crtači izložili su svoje završne radove izrađene u AutoCADu.

Veliki broj nastavnika objedinio je svoj rad u teoriji i praksi. Zanimljiva je bila i maketa škole s minijaturnim likovima svih nastavnika i strukovnih učitelja. Pažnju je plijenila i likovna izložba talentiranih učenika u crtanju. Predstavljeni su i naši EU projekti na brojnim plakatima.

Zbog lošeg vremena, morali smo otkazati većinu planiranih sportskih događanja, ali održana je već tradicionalna nogometna utakmica između nastavnika Industrijsko-obrtničke škole iz Nove Gradiške i naših nastavnika. Utakmica je do kraja bila napeta i neizvjesna, a naši nastavnici pobijedili su Novogradiščane  rezultatom 3:2.

Svečanu sjednicu započeli smo kratkim programom koji su vodili učenici Luka Baričević, Matej Pacher i Kristijan Šimunović iz 1.c, a sve nas je nasmijao David Dugandžija iz 3. k, koji je ispričao anegdotu  na sičanskom, arhaičnom šokačkom govoru.  Svečanom događaju nazočili su brojni uzvanici: pročelnica županijskog Ureda za obrazovanje Anica Vukašinović, ravnatelji srednjih škola, predstavnici Obrtničke komore, Turističke zajednice, a najviše su nas obradovali naši dragi umirovljenici.

Ravnatelj  i predsjednik Školskog odbora Tomislav Ćosić uručili su zahvalnice djelatnicima koji su ove godine stekli uvjete za jubilarnu nagradu. Proslavu smo završili svečanim ručkom, a za dobru atmosferu pobrinuo se naš tamburaški orkestar pod vodstvom nastavnika Ivana Matoševića.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju