preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Raspored zvonjenja

         Prva smjena

       1.   7.10-7.55

       2.   8.00-8.45

       3.   8.50-9.30

             VELIKI ODMOR

       4.  9.50-10.35

       5.  10.40-11.25

       6.  11.30-12.15

       7.  12.20.13.00        

       Druga smjena

      1.   13.10-13.55

      2.   14.00-14.45

      3.   14.50-15.30

             VELIKI ODMOR

      4.   15.50-16.35

      5.   16.40-17.25

      6.   17.30-18.15

      7.   18.20-19.00

Završni radovi

  

Školska knjižnica

   Ponedjeljak, srijeda, petak

           od 8 do 14 sati

      Utorak od 12 do 18 sati

    

   Četvrtak od 12 do 18 sati

Javni mediji

         

      

     

      

Arhiva naših vijesti

Zanimljivosti

 

 

Korisni linkovi

      

      

      

      

       

       

       

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proslavli smo Dan škole
Autor: Administrator , 10. 10. 2017.

U petak, 6. listopada obilježili smo Dan škole. Svečano jutro započelo je u prekrasno uređenoj školi, ukrašenoj plodovima jeseni te  postavljanjem izložbi u školi i školskim praktikumima, a zatim su učenici i svi gosti imali priliku sudjelovati u radu brojnih radionica. Bile su tu vježbe pružanja prve pomoći, fotografiranje portreta, mozgalice i IQ pitalice, u kojima su najbolji bili  Luka Juraj i Karlo Marić iz 2.k.  

Mogle su se zaigrati razne društvene igre, kao što je „Čovječe, ne korumpiraj se“, a veliku pozornost učenika privukao je i šahovski turnir, u kojem su pobijedili Lovro Crnogatić iz 3.h te Josip Lozinjak iz 3.b.

Organizirano je natjecanje u brzom tipkanju SMS poruka, u kojem su najbolji bili Luka Baričević iz 1.c te Andrija Brkić iz 1.g. Učenici su mogli posjetiti i školsko kino te uz kokice pogledati film po izboru. Na originalnim modlicama s logom naše škole, ispečeni su tradicionalni paprenjaci, koji su ponuđeni učenicima i gostima.

Fotogalerija Dana škole

Ali najviše posjetitelja okupilo se na Palačinka partyju, humanitarnoj akciji u sklopu dodatne nastave iz Vjeronauka, gdje su učenici i profesori zajedno pekli palačinke i posluživali voćnu salatu. Dobrovoljni prilozi skupljeni u akciji donirat će se učenicima slabijeg imovinskog statusa.

Svečano je bilo i u našim radionicama, gdje su učenici, uz pratnju svojih učitelja, pokazali što znaju raditi: mladi inovatori pokazali su svoja umijeća s mikrobitovima te su izradili moderne skulpture od reciklirane elektronike. Naši CNC operateri vrijedno su tokarili kugle od drveta i prezentirali programiranje i rad na svojim strojevima.


Zavarivači su bacali iskre varenjem i oduševljavali radom na stroju za virtualno zavarivanje. Bravari, monteri i pomoćni bravari demonstrirali su svoje gotove uratke kao što su ograde, kontejneri i sl. Tehnički crtači izložili su svoje završne radove izrađene u AutoCADu.

Veliki broj nastavnika objedinio je svoj rad u teoriji i praksi. Zanimljiva je bila i maketa škole s minijaturnim likovima svih nastavnika i strukovnih učitelja. Pažnju je plijenila i likovna izložba talentiranih učenika u crtanju. Predstavljeni su i naši EU projekti na brojnim plakatima.

Zbog lošeg vremena, morali smo otkazati većinu planiranih sportskih događanja, ali održana je već tradicionalna nogometna utakmica između nastavnika Industrijsko-obrtničke škole iz Nove Gradiške i naših nastavnika. Utakmica je do kraja bila napeta i neizvjesna, a naši nastavnici pobijedili su Novogradiščane  rezultatom 3:2.

Svečanu sjednicu započeli smo kratkim programom koji su vodili učenici Luka Baričević, Matej Pacher i Kristijan Šimunović iz 1.c, a sve nas je nasmijao David Dugandžija iz 3. k, koji je ispričao anegdotu  na sičanskom, arhaičnom šokačkom govoru.  Svečanom događaju nazočili su brojni uzvanici: pročelnica županijskog Ureda za obrazovanje Anica Vukašinović, ravnatelji srednjih škola, predstavnici Obrtničke komore, Turističke zajednice, a najviše su nas obradovali naši dragi umirovljenici.

Ravnatelj  i predsjednik Školskog odbora Tomislav Ćosić uručili su zahvalnice djelatnicima koji su ove godine stekli uvjete za jubilarnu nagradu. Proslavu smo završili svečanim ručkom, a za dobru atmosferu pobrinuo se naš tamburaški orkestar pod vodstvom nastavnika Ivana Matoševića.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju