preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Raspored zvonjenja

         Prva smjena

       1.   7.10-7.55

       2.   8.00-8.45

       3.   8.50-9.30

             VELIKI ODMOR

       4.  9.50-10.35

       5.  10.40-11.25

       6.  11.30-12.15

       7.  12.20.13.00        

       Druga smjena

      1.   13.10-13.55

      2.   14.00-14.45

      3.   14.50-15.30

             VELIKI ODMOR

      4.   15.50-16.35

      5.   16.40-17.25

      6.   17.30-18.15

      7.   18.20-19.00

Završni radovi

  

Školska knjižnica

   Ponedjeljak, srijeda, petak

           od 8 do 14 sati

      Utorak od 12 do 18 sati

    

   Četvrtak od 12 do 18 sati

Javni mediji

         

      

     

      

Arhiva naših vijesti

Zanimljivosti

Korisni linkovi

      

      

      

      

              

       

       

       

 

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Živim život, a ne robujem!"
Autor: Administrator , 5. 12. 2016.

Obilježavajući Mjesec borbe protiv ovisnosti (15. studeni – 15. prosinca), aktivno smo se uključili sudjelujući na Prezentaciji radova djece i mladih Crvenog križa: ,, ...Živim život , a ne robujem!"

Prezentacija učeničkih radova se održala u četvrtak 1. prosinca 2016. godine  u restoranu „Brod“,  a organiziralo ju je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod.


Voditelji Mladeži Crvenog križa iz naše škole, profesori  Željko Blavicki i Mato Jakus pripremili su učenike za sudjelovanje na ovoj manifestaciji. Ove godine su pripremili zajedno s učenicima tri različite točke: kreativne i poučne plakate, zanimljivu prezentaciju s modernim ovisnostima te dramsku scenu ''ŽIVI ŽIVOT, A NE ROBUJ ALKOHOLU''.

 

Učenici Dominik Matić i Mateo Krijan,  predstavili su plakate na temu ''RECI NE OVISNOSTI, JER JEDNO NE MIJENJA SVE''  i  ''ŽELIMO BITI NEOVISNI''.


 

Marin Aračić, Fabijan Lazarić, Renato Ratković i Luka Knežević  su izradili prezentaciju s temama borbe protiv droge, kockanja i modernih ovisnosti (ovisnost o internetu, ovisnost o izbjeljivanju zubi, ovisnost o tjelovježbi, ovisnost o seksu, ovisnost o kupovini, ovisnost o solariju...). Prezentaciju je prezentirao Marin Aračić, a sa svojim simpatičnim nastupom je uspio nasmijati publiku i pridobiti njihovu pažnju što je i rezultiralo velikim aplauzom.

Mladen Has, Leon Ćurić, Mateo Grgić i Luka Juraja predstavili su se dramskom scenom ''ŽIVI ŽIVOT, A NE ROBUJ ALKOHOLU''. Cilj scene nam je prikazati današnji utjecaj alkohola na mlade. Prve korake alkoholizma. Utjecaj društva na pojedinca. Negativne strane alkohola te razloge zbog kojih mladi konzumiraju alkohol. Najvažnije nam je prikazati kako donijeti pravu odluku i ne postati ovisnik o alkoholu. Kroz pomalo humorističnu, bezazlenu i poučnu glumu učenici su osvojili srca publike. Pridobili su njihovu pažnju i zaslužili veliki aplauz.

 

 

Po prvi put ove godine sastali su se mentori osnovnih i srednjih škola koji su pratili cijeli program te u ulozi žirija donijeli odluku da je Industrijsko-obrtnička škola imala najbolji program u predstavljanju radova djece i mladih Crvenog križa: ,, ...Živim život , a ne robujem!". Kao znak pažnje dobili su male, ali vrijedne nagrade knjige i kemijske s logom crvenog križa.


 

Voditelji Mladeži Crvenog križa prof. Željko Blavicki i Mato Jakus:

Čast nam je što smo sudjelovali na ovoj manifestaciji. Zahvaljujemo se razrednicima što su nam dopustili rad s djecom i poticali ih na rad te na plakatu ŽELIMO BITI NEOVISNI. Zahvaljujemo se na trudu i strpljenju učenika. Vidjevši naše učenike zadovoljne, ozarenih lica i još pobjednika su rezultati našeg rada. Vrhunac je slijedio na samom kraju kada su svi mentori vrednovali radove učenika i kada su svi dali glas za našu školu. Osjećaj je bio neopisiv. Među našim učenicima je uslijedilo veliko veselje. Upravo to su lijepi i svijetli trenutci života kojima trebao težiti, a ne ovisnostima. Čestitamo i drugim  školama jer i njihovi radovi s učenicima su bili jako kvalitetni i kreativni. Vidjevši naše zadovoljne učenike daje nam snagu za dalje jer smo ostvarili svoje ciljeve. Netko će pogledati plakat, čuti prezentaciju i vidjeti dramsku scenu i možda baš to bude prekretnica u njegovom životu da donese pravu odluku i kaže NE ovisnosti.

 Priloženi dokumenti:
Zivim_zivot.pdf (1.10 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju